Visuele inspectie autos en motoren
Visuele inspectie autos en motoren
Persoonlijk en professioneel
Neem contact met ons op
Contact
Previous
Next

Visuele inspectie auto's en motoren

Visuele Inspecties en endoscopen bij auto’s en motoren kunnen de inspectiesnelheid enorm vereenvoudigen. Waardoor inspectietijd en kosten worden verminderd.
In een verbrandingsmotor komt door verbranding van een brandstof warmte vrij die tijdens een kringproces door de motor wordt benut om arbeid te verrichten. De drukverhoging wordt veroorzaakt door temperatuurstijging en een toename van de hoeveelheid moleculen na de verbranding. De hoge druk en temperatuur veroorzaken een uitzetting van het gas die mogelijk wordt gemaakt door een bewegend onderdeel of een opening. 
Huidige generatie motoren in de automotive worden steeds compacter en uitgevoerd met turbo’s. En daarmee gepaard gaande hogere compressie. De toegang tot de verbrandingsruimtes worden steeds smaller alsmede de ruimte binnen de turbine. Ondanks deze beperkingen van toegang moeten de endoscopen ondanks dat ze veel smallere diameter moeten hebben toch beschikking hebben van voldoende licht, stuurbaarheid en in het geval van een video endoscoop een zeer kleine videochip.
Het aanbod voor dit soort endoscopen is enorm hoog maar in de meeste gevallen niet afdoende. 

 

Deze visuele inspecties zijn van toepassing bij auto's en motoren

Visuele Inspectie van motoren
Visuele Inspectie van tanks
Visuele Inspectie van turbine’s
Visuele inspectie van holle ruimtes voor bijvoorbeeld corrosie of smokkelwaar

Advies nodig?

Neem nu contact met ons op of vul hiernaast het formulier in