Penetrant onderzoek
Wij helpen u de beste keuze te maken
Contact
Voor elk vraagstuk een oplossing
We bieden een zeer breed assortiment
Topmerken
Ons assortiment bestaat enkel uit hoogwaardige oplossingen
Previous
Next

Penetrant onderzoek

Penetrant onderzoek wordt toegepast om oppervlakte indicaties te vinden die een open verbinding met het oppervlakte hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld scheuren, plaatselijk voorkomende porositeit en lekken. Na een grondige reiniging van het te onderzoeken oppervlak wordt de penetrant vloeistof over het oppervlak verspreid en dringt vervolgens in de openingen in het materiaal. Na het verstrijken van de penetratietijd wordt het oppervlak ontdaan van de overtollige penetrant vloeistof. De methode is toepasbaar op alle metalen, keramische materialen en kunststoffen. Na het verwijderen van de overtollige vloeistof wordt met behulp van een zogenaamde ontwikkelaar de vloeistof uit de scheurtjes gezogen, welke zichtbaar wordt op het oppervlak. Om een optimaal contrast te verkrijgen is over het algemeen de penetrant vloeistof rood gekleurd en de ontwikkelaar wit. De rode penetrant wordt ook wel daglichtpenetrant genoemd.
Het is ook mogelijk om de rode vloeistof te vervangen door fluorescerende vloeistof. Als er gebruik wordt gemaakt van fluorescerende vloeistof, dan dient de omgeving tijdens het onderzoek te worden verduisterd. De gevoeligheid bij het gebruik van de fluorescerende methode is over het algemeen hoger dan bij de standaard methode.

Benodigd voor penetrant onderzoek

Teststoffen
Penetranten, reinigers en developers zijn breed verkrijgbaar. Merken als MR Chemie, Chemetall, Babbco zijn veel gebruikte merken. Wilt u een scherp voorstel ontvangen voor teststoffen of een goed advies. Vul dan onderstaand formulier in.

Chemetall
Red dye penetrant
BASF Chemetall
Developers
Penetrant onderzoek
Chemetall
Removers
Previous
Next
UV Lamp
Chemetall Hill 100
UV Lamp
Hill 200
Previous
Next

UV-lampen
UV-LAMP is een compacte en lichtgewicht lamp die ideaal is voor fluorescerende penetrerende en magnetische deeltjesinspectie processen.

De hoge intensiteit UV-output is afgeleid van hoge power-LED’s om vrijwel onmiddellijk volledige output van de UV te geven licht na inschakelen.

Mail ons voor vragen of een adviesgesprek. Vul onderstaand formulier in en wij zullen snel reageren.