Ultrasoon onderzoek
Wij helpen u de beste keuze te maken
Contact
Voor elk vraagstuk een oplossing
We bieden een zeer breed assortiment
Topmerken
Ons assortiment bestaat enkel uit hoogwaardige oplossingen
Previous
Next

Ultrasoon onderzoek

Ultrasoon onderzoek (US) ook wel Ultrasonic Testing (UT) genoemd, wordt vooral gebruikt om de wanddiktes of (verf)laagdiktes te bepalen, of om scheuren, las-en hechtfouten en laminaties te vinden.
Ultrasoon onderzoek is gebaseerd op het gebruik van geluidsgolven die door het materiaal worden gezonden en terugkaatsen. De mate waarin het signaal teruggekaatst wordt, geeft een indicatie over de dikte van het materiaal en of dat er scheuren, verlagingen en of andere fouten in zitten.
Er zal door middel van een geluidopwekker(taster) geluidsgolven, die niet hoorbaar zijn, ultrageluid worden uitgezonden in het object. Deze geluidsgolven zullen ter plaatsen van een defect of geometrie worden gereflecteerd. Als de geluidsgolven bij de taster terugkomen zullen ze worden gedetecteerd, dit noemen we een reflector. Het ontvangen geluid zal in de taster worden omgezet in een elektrische signaal, dat op een beeldscherm wordt weergegeven. De positie, vorm en hoogte van het signaal, op het beeldscherm, zal door de onderzoeker worden geïnterpreteerd.

Benodigd voor ultrasoon onderzoek

Teststoffen
Koppelmiddel is breed verkrijgbaar. Een merk als Chemetall wordt vaak gebruikt. Wilt u een scherp voorstel ontvangen voor teststoffen of een goed advies. Vul dan onderstaand formulier in.

Chemetall
UCA-2
Chemetall
UCA-3
Chemetall
UCA-7
Sonatest
Sonagel LTHT
Previous
Next
Olympus
Wanddiktemeter Magna-Mike 8600
Sonatest
Wanddiktemeter Alphagage
Sonatest
Wanddiktemeter T-Gage V
Previous
Next

Diktemeters

Onze digitale diktemeters bieden een reeks functies voor geavanceerde prestaties. Ontdek verschillende opties om aan uw toepassingsbehoeften te voldoen, van eenvoudige handmeters tot geavanceerde modellen. Onze ultrasone diktemeters kunnen de dikte van één kant van een onderdeel meten. Een ultrasone diktemeter kan de meeste technische materialen meten, waaronder kunststoffen, metalen, metaalcomposieten, rubber en intern gecorrodeerde materialen.

Flaw detectoren

Ons volledige assortiment draagbare ultrasone flawdetectoren (UT) bieden ongeëvenaarde mogelijkheden voor het lokaliseren van discontinuïteiten en andere fouten. Er is een breed scala aan software-opties beschikbaar voor verbeterde inspectie van foutdetectoren. We bieden een breed scala aan meetfuncties en specifieke opties voor foutdetectietoepassingen, waaronder de locatie en dimensionering van verborgen scheuren, holtes, ontbindingen en soortgelijke onderbrekingen in lassen, smeedstukken, turbines en andere structurele componenten.

Olympus
Flawdetector Epoch 650
Olympus
Flawdetector Omnoscan MX2
Sonatest
Flawdetector Masterscan 700m
Previous
Next